Ik ben een wandelaar geworden

Hoewel ik al vele kilometers met veel plezier heb gewandeld in mijn leven, zag ik mezelf nooit als wandelaar.
Nooit zou ik mee gaan doen aan de Nijmeegse Vierdaagse en al helemaal nooit zou ik van die lelijke wandelschoenen gaan dragen.
In mei was ik in Alicante en daar is een kiem gezaaid voor totale ommekeer van mijn gedachten. Ik zag daar een wedstrijd van snelwandelaars en ik dacht ‘dat ga ik ook eens proberen’. Hardlopen bracht namelijk al een tijdje geen voldoening meer en zelfs eigenlijk alleen maar leed. Dus de volgende ochtend ging ik een soort van snelwandelend de boulevard van St. Joan op en neer. En op de een of andere manier vond ik het leuk (en ook een beetje weird).

Vervolgens ik mij verdiepen: wat is wandelen, wat is snelwandelen, wat is sportief wandelen? Wat voor schoenen heb je nodig? Andere sokken dan hardloopsokken? Andere kleren? Wat voor evenementen zijn er?
En veel belangrijker: ik ging lopen, ik ging WANDELEN en ik vond het leuk en fijn! Ik kwam er vrolijk en ontspannen (en soms ook moe) van thuis. Ik heb inmiddels al flink wat kilometers gemaakt.

Ik loop over ruim een maand mijn eerste wandel-evenement (daarover later meer) en maak ik plannen voor volgende tochten.
Tot slot: de “lelijke” schoenen zijn inmiddels gekocht 🙂