Tuintje in mijn hart – 2

Wie mijn blog al langer leest, weet van mijn eerdere pogingen iets groots te laten groeien uit de AH-moestuintjes. En dat ik het dit jaar serieus ging aanpakken met een heuse moestuinbak in de tuin. In dit blog vertel ik je de huidige stand van zaken van de moestuin (met beeld!) en waarom meisjes uit de grote stad (ik dus) blijkbaar niet zomaar moestuin genen hebben.

De opgekweekte potjes waren naar buiten verhuisd en alles leek perfect.

Het was ook perfect: alles groeide als kool!
Vlak voor de vakantie voorzag ik twee problemen:
1. het groeit allemaal wel heel voorspoedig/het begint er een beetje rommelig uit te zien (dat vind ik dan weer heel lastig, dat het allemaal alle kanten op schiet en in niets meer lijkt op het perfecte plaatje. Oh oh, struggles met loslaten, mindful, perfectionisme enzo, I know.
2. de weersvoorspellingen tijdens onze vakantie waren van dien aard, dat ik verwachtte dat het tuintje in elkaar zou storten van de dorst.
Maar goed, ik was ondertussen wel trots op mijn beginnende boontjes:

Na de vakantie zag ik dat de moestuin bijna volledig is overgenomen door de tomatenplanten. Zo zie je maar, de ene blogger klaagt dat ze niet willen groeien, en bij mij gaan ze verdorie over tot een coup poging. Ik zag ook dat de aardbeienplant groeit, maar nul aardbeien produceert. Ik heb twee zonnebloemen (tof!). Ik had radijs (die vies smaakten) en ik had wat dingen die dood waren gegaan (door de droogte en/of de baas spelende tomaat). De lavendel krijgt geen zon (door alweer die tomaat) en het geheel ziet er, op zijn zachts gezegd, verwilderd uit.

  

Vriendin zei dat ik niet mocht klagen: ik had steeds geroepen dat er nooit iets groeit en nu groeit het! Zij heeft ook ooit de Mindfulness training gedaan, dat merk je meteen 🙂

Ja… het groeit, dat is bijna een understatement.  Het is teveel en te vol en ik weet niet wat ik er nu mee aan moet. Volgens Lief had ik mij beter moeten voorbereiden en had hij dit allang zien aankomen. Nou, lekker dan! Met die man  ben ik dan net in het huwelijk getreden. Grom.

Moraal: Ik voel me nu een beetje suf meisje uit de grote stad met nul ervaring aan groente en kruiden kweken. Ik laat het beeld van de perfecte moestuin los (jammer Instagram). Ik ga mij niet bijscholen bij de LOI en volgend jaar zien we wel weer opnieuw (of niet). En ik ga heel veel tomaten eten!