#Weekly 8 Roadtrip West America

Hoewel wij inmiddels weer thuis zijn, hebben jullie nog de laatste vakantie week van de rondreis tegoed:

Zondag

We vertrokken zeer vroeg uit een mistig San Francisco. Het zou deze zondag Gay Pride zijn, precies door Market Street, dus we vreesden nooit meer de stad uit te komen als we niet bijtijds weg zouden gaan. Via de Pacific Highway langzaam terug naar het zuiden. Eerste stop was Ano Nuevo State Reserve, een plek waar zeeolifanten hun uitrustplaats hebben. In deze tijd van het jaar alleen vrouwtjes en hun jongeren, de mannen zijn naar Alaska. Super om dit te zien, zo in het wild. Hierna wilden we stoppen in Santa Cruz, maar daar was het zooo druk, kwam vast door de zondagmiddag. Afijn, een uur rondgereden en/of in de file gestaan en toen waren we chaggerijnig, dus maar weggegaan. Vanuit de auto nog een foto kunnen maken van de houten achtbaan. We overnachten in Salinas, waar we verder niets ondernomen hebben. 

 

Maandag  haha, hoera, 1 week getrouwd

We wisten al van te voren dat we vandaag niet de oorspronkelijke route helemaal via de Pacific Highway konden volgen, ergens tussen Camel en Ragged Point was de brug afgelopen winter in stormen kapot gegaan. Je kon omrijden of de weg wel vervolgen tot aan de afsluiting en dan weer terug en dan alsnog via de omleiding. Dat laatste hebben wij dus gedaan. Zeer mooi was het Point Lobos State Reserve, daar zeehonden en zee-otters gezien en de zeer zeldzame Montery-cipressen. Vervolgens terug en naar San Luis Obispo gereden door prachtige eindeloze wijn en fruitteelt gebieden. We hadden hier een zeer goed hotel, lekker gebruik gemaakt van de sportschool en heerlijk gegeten.  

Dinsdag

Vandaag weer zo veel mogelijk over de Pacific Highway, eerst naar Santa Barbara en vervolgens via Malibu naar Sante Monica. In Sante Monica hebben we een piepklein hotelkamertje, maar Sante Monica is leuk en razend druk.  

Woensdag

En dan is het klaar: we rijden de auto terug naar Los Angeles en vliegen om 14 uur weer terug naar Nederland, alweer we donderdag om 9.15 uur landen. 
Wat een super vakantie!!!
Wil je deze reis ook maken? Ik zeg doen!! Hierbij wat tips and tricks:

  • Als je een rijbewijs hebt en je rijdt regelmatig, doe deze reis dan lekker met een huurauto. De wegen zijn goed, de Amerikanen zijn over het algemeen prima weggebruikers en de beleving van de ruimte en grootheid van het land zijn onvergetelijk mooi. Je hebt alle vrijheid om de dingen te doen zoals je zelf wil, dus waarom zou je in een bus gaan zitten?
  • Wij hebben gekozen voor een rondreis waar de route en de hotels vastlagen. Omdat we nog nooit in Amerika waren geweest en wij hadden het idee hadden dat het overweldigend zou kunnen zijn, en als je dan daarnaast ook wat stress hebt vanwege hotel zoeken, leek ons dat niet prettig en zonde van de tijd. Ik ben er nu van overtuigd dat je het ook prima op de bonnefooi kan doen, zeker als je al vaker in de VS bent geweest en ook de tijd hebt. Er zijn meer dan genoeg hotels. Maar… de favoriete bestemmingen (zoals logeren in Yosemite zelf) zitten al bijna een jaar van te voren vol.
  • Onze reis duurde tweeenhalve week. Als je langer vakantie kan nemen, dan raad ik je zeker aan om ook langer te gaan en nog meer te gaan zien.
  • De huurauto hadden we van te voren gereserveerd, een prima SUV. Onze enige minder prettige ervaring van deze reis is geweest toen we net waren geland en en de auto op gingen halen > de auto was er niet werd gezegd en voor 1200 (!!!) dollar konden we een betere auto nemen. Daar ging Lief niet mee akkoord en toen werd de meneer bijzonder onvriendelijk en werden we min of meer buiten gezet met een papier en een zeer summiere aanwijzing waar we een auto konden vinden. Vervolgens bleek dat er wel degelijk auto’s waren in de cateregorie welke we gehuurd hadden, alleen hadden we nu een Jeep i.p.v. een Ford. Later begrepen we dat Amerikaanse verhuurbedrijven je altijd een grotere auto willen aansmeren en dat dit meestal op een vriendelijkere manier ( met een beter aanbod) gaat. Overigens was een grotere auto helemaal niet nodig hoor, onze Jeep heeft ons veilig 3352 mijl (= 5394 kilometer ) rondgereden 🙂 
  • We hadden het niet zo verwacht, maar wij vonden allebei de natuurparken vele malen mooier en indrukwekkender dan de steden. Dit komt mede door de vele daklozen in de grote steden, zij hebben een zeer mensonterend bestaan, daar word je echt een beetje triest van.
  • Als je de natuurparken gaat bezoeken, koop dan gelijk bij het eerste park een annual state park pass, dan ben je stukken goedkoper uit! Deze pas is een jaar geldig. Ze worden in Nederland regelmatig doorverkocht, dus je kan hem nog goedkoper op de kop tikken. Onze ervaring is dat er wel degelijk naar de handtekening werd gekeken want je moest je altijd legitimeren met je paspoort.
  • Wat wij allebei het mooist vonden? De Grand Canyon, dat heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Je voelt je zo nietig, zo’n piepklein onderdeeltje in die grote wereld. En hoe kwetsbaar is de wereld en de mensheid: als de Colorado rivier ooit opdroogt, is de landbouw in Californië (welke een groot onderdeel verzorgt van het voedsel in de wereld) ten dode opgeschreven, het vervolg hoef ik je niet uit te leggen denk ik ….