#weekly 7 Roadtrip West America

Lees je mee met hoe onze tweede week van de rondreis is verlopen?

Maandag

Maandagochtend stond geheel in het teken van onze bruiloft in Las Vegas, hier zal ik nog een aparte blog over schrijven. Mijn eerdere idee om de hele dag mijn trouwjurk aan te houden had ik al laten varen vanwege de gigantische hitte in Las Vegas. We waren eigenlijk ook wel klaar met de winkels en casino’s en gingen daarom smiddags eerst naar een zogenaamde “ghost town” een totaal verlaten stad welke ooit bloeide en groeide door goudvondst. Daarna naar Death Valley, een prachtige tocht weer. Ook naar Badwater gereden, dit ligt 85,5 meter onder de zeespiegel. Ik kende het vooral van het Bassie en Adriaan verhaal, zij krijgen daar autopech en zitten zonder water, en worden, gelukkig, toch nog op het nippertje gered 😉 Wij gelukkig geen autopech en komen weer veilig terug in LV alwaar we lekker gaan eten. 

Dinsdag

Beetje saaie dag, een erg lange autorit naar Visalia. Onderweg eten we bij Peggy Sue’s Dinner, een restaurant geheel nog in de jaren 50 stijl. Als we in ons hotel zijn, kijken we eerst onze trouwvideo en de foto’s. We zijn te moe om verder veel te ondernemen: Lief gaat even sporten en ik ga bij en in het zwembad liggen. 

Woensdag 

Visalia ligt dichtbij Sequoia Nationaal Park en hier gaan we morgens eerst naar toe. Erg indrukwekkend al deze oude en gigantische bomen. Daarna rijden we via Kings Canyon Nationaal Park door naar Oakhurst, vlakbij Yosemite. Ook deze avond gaan we even zwemmen, en rusten uit middels wat lezen en televisie kijken. 

Donderdag

We brengen de hele dag door in Yosemite Nationaal Park. Prachtig, al die watervallen en mooie natuur. Het is het eerste park waar het echt gigantisch druk is. 

Vrijdag

We gaan via Oakdale naar San Francisco. Oakdale ziet zichzelf als de “Cowboy capitol of the world”: we bezoeken een cowboy museum en Lief koopt voor mij een paar mega gave cowboy boots. We zijn ook nog een een fietsenwinkel en koop ik voor Lief een Amerikaans wielershirt. En… is Lance Armstrong nu ook in die fietsenwinkel of is het hem niet?? Daar zullen we het antwoord nooit 100% zeker van weten… 

Na Oakdale krijgen we onze routenavigatie op geen enkele manier meer aan de praat. Ook op onze telefoons wil de data niet laden. We kunnen de weg naar SF wel vinden, maar eenmaal daar aangekomen raken we toch beetje in paniek: zoveel keuze aan richtingen en zo druk! Gelukkig had Lief de avond ervoor de omgeving van het hotel in SF bekennen op Google en hij bedacht dat de eerste afslag de beste keuze was. Na een paar kilometer hectisch zoeken, koelbloedig sturen van Lief (net als we de goede kant op dachten te gaan was het weer eenrichtingsverkeer en dwaalden we weer af) kwamen we toch bij ons hotel aan. Hulde aan mijn stoere Lief! 

Vanaf onze hotelkamer hebben we uitzicht op Market  en een zijstraat hiervan. Er lopen veel daklozen en in het half uur dat we op onze kamer zijn zien we al drie maal ruzie en is de politie en de brandweer al langs geweest. Hill Street Blues live voor de deur! We besluiten om maar in het echt de sfeer van de stad te beleven en lopen via Market naar Pier 39, super leuk en weer veel te zien. Helaas minder zeeleeuwen bij de pier dan ik had gehoopt. Op de eerste foto hieronder zie je Lief en op de achtergrond de brug waarop hij SF stoer binnenreed.


Zaterdag

We lopen de hele dag door San Francisco, dat vinden wij toch altijd de leukste manier om de stad te verkennen. We hebben een rondje van bijna 28 km gemaakt! We zien Chinatown, prachtig mooie winkels, Lombard street, de kabeltram en natuurlijk de Golden Gate Bridge. Hoewel we het heel tof vinden, komen we toch tot de conclusie dat wij vooral de natuurparken van Amerika het meest mooie vinden van deze reis. 


De foto’s die ik hier bij de blogs plaats, zijn gemaakt met mijn IPhone. De echt mooie foto’s staan op mijn camera, maar deze ga ik thuis pas downloaden. Hier zie je hoe ik er al twee weken druk mee ben: 

Onze reis is nog niet ten einde, aankomende week via de Pacific Coast Highway weer naar het zuiden.