#weekly 6 Roadtrip West America

Wat hebben een droomwens, Bassie & Adriaan en West-Amerika met elkaar te maken?

Al heel lang (25 jaar minstens) heb ik de wens om een rondreis in het westen van Amerika te maken. Mijn jongste zoon was als kleuter een groot fan van Bassie en Adriaan en hij keek heel vaak video’s van dit tweetal. Ik hoopte altijd dat hij een video koos uit de serie “Bassie en Adriaan in Amerika”, die vond ik zelf ook leuk en oh wat wist ik dan zeker dat ik dat ook allemaal wilde zien. Toen Lief en ik elkaar leerden kennen, bleek hij dezelfde wens te hebben. En nu maken Lief en ik onze droom waar!

Maandag

Om half vijf stonden we op en om 6.08 uur zaten we in de trein naar Schiphol. Rond kwart over 10 vertrok onze vlucht naar Los Angeles. Tegen de tijd dat jullie al gingen slapen, stapten wij in onze huurauto en reden de eerste miles door LA, dronken we onze eerste koffie bij Starbucks en zagen we het Hollywood Sign, de Walk of Fame en het TCL Chinese Theater. Beetje onwennig is het allemaal nog wel, wat ook niet gek is, we zijn bijna 24 uur wakker.

Dinsdag

Eerste lange route naar Laughlin. We genieten van de uitzichten en de coole vrachtwagens. Het autorijden gaat prima; Amerikanen hebben over het algemeen een prima rijstijl. We leren een klein beetje hoe het werkt hier in de VS: je betaald overal tax voor, de porties zijn groot, de wegen zijn breed, we worden constant begroet met “Hi guys”, tankstations zijn kleine supermarkten waar alles te koop is en in een restaurant wordt je gemiddeld door 4 mensen geholpen ( een brengt je naar je tafel, een brengt drinken, een vraagt wat je wil eten en soms betaal je aan weer een ander). Laughlin is een klein Las Vegas aan de Colorado River, we hebben onze ogen uitgekeken! Zowel naar de mooie rivier als naar de maffe mensen die aan het gokken zijn.

Woensdag

Via Route 66 (via Oatman, Kingman en Hackberry) rijden we een prachtige route naar Flagstaff. Begin van de avond zijn we in de Grand Canyon, wat echt een onuitwisbare indruk op ons heeft gemaakt, zo mooi! 

Donderdag

We rijden naar Page/Lake Powell en zien onderweg een prachtig vulkaan/lava gebied (Sunset Crater) en het Wupatiki National Monument. Hier woonden ooit Indianen en het is mooi om te zien dat zij in huizen leefden en niet in wigwams zoals in het stereotype beeld. Vlak voor Page zien we de afslag naar Horsehoe Bend, een adembenemend uitzicht over de Colorado River. Lake Powell is een meer wat is ontstaan na het bouwen van een dam en dient om water op te slaan. Bizar: een mega groot blauw meer tussen rode rotsen en woestijn. Lief heeft er gezwommen. 

Vrijdag

We hebben van te voren (al bij het boeken van onze reis) een excursie naar Antilope Canyon gereserveerd en dat is vandaag. We doen dit precies op “prime time” waardoor het licht het allermooist is, maar het dus ook mega druk is. De kloof is smal en heen en terug is dezelfde weg. Onze gids zorgt er voor dat we toch prachtige foto’s kunnen maken. SAvonds kijken Lief en ik heel romantisch naar een gigantische sterrenhemel, Bryce Canyon National Park is een van de beste plekken op de wereld om dit te doen en aan de rand van dit park is ons hotel, dus top!

Zaterdag

We bezoeken vandaag twee nationale parken: Bryce Canyon en Zion. In beide parken lopen we een trail om de omgeving zo goed mogelijk te zien. In Zion is het smiddags behoorlijk heet waardoor dit, door het klimmen, een behoorlijk inspannende hike was. 

Zondag 

Naar Las Vegas. Het is hier bloody hot (45 graden) maar dat weerhoudt ons er niet van om uitgebreid rond te kijken. Wat een overweldigend gebeuren van winkels, mensen, hotels. Wat een onzinnigheid en wat een aantrekkingskracht tegelijkertijd. Ik vind het achteraf jammer dat wij geen hotel aan de Strip hebben, ik zag later pas dat we dat natuurlijk wel hadden kunnen boeken. Ik raad je zeker aan dit te doen als je hier ooit eens komt!

Het leven uit een koffer ziet er zo uit: 

In het volgende blog vertel ik over de 2e week van onze roadtrip.