Een tuintje in mijn hart

Fleur jij ook zo op van beelden van een balkon met gezellige kruiden in potten of een tuin met zonnebloemen van twee meter hoog?
Begin jij ook ieder vol goede moed aan het moestuintjes project van Albert Heijn?

Ik kan op beide vragen volmondig ja zeggen.
Toch is er nog nooit een moestuintje tot volle bloei gekomen en wilde het met die kruiden en zonnebloemen ook nooit wat worden.
Ik heb heus wel groene vingers. Maar geduld heb ik wat minder. Vooral als ik geen genoeg tijd ervaar en het kweken van kruiden opeens een things tot do op de toch al lange dagelijkse lijst is geworden. Dan transformeer ik uit het niets naar Sjaak Afhaak. En behoorlijk rigoureus ook: dan kwak ik zo die moestuinen de kliko in of laat ik klimop groeien op waar eigenlijk bloemen horen.

 

Dit jaar wil ik het anders! Dus verzorg ik nu met liefde en aandacht de moestuintjes (dat begon al met ze voorzichtiger in de potjes te zetten dan voorheen) en vervolgens heb ik voor het eerst stap 2 gemaakt > ik heb de plantjes verpot! Jaja, en ik kan de aanblik er van nog steeds verdragen in de vensterbank, wat ook al heel knap is van mij.

In de tuin staat al een “kruidentuin” bak klaar, dus half mei zet ik alle AH baby’tjes er in.
Dan hoop ik slakken plagen, wroetende vogels, en luizen mindfull te kunnen doorstaan en vervolgens ergens in …. (?) mijn eigen muntthee te kunnen drinken onderwijl starend naar mijn 3 meter hoge zonnebloem.

2 gedachten over “Een tuintje in mijn hart

Reacties zijn gesloten.